Kıymalı Gül Böreği Tarifi

25.04.2014
45.908
Kıymalı Gül Böreği Tarifi

Kıymalı Gül Böreği Tarifi
ben kıymalı içi en çok gül böreğine yakıştırırım. Hazır yufkayla yapılabilecek en lezzetli böreklerden biridir. Yufkası elde açıldığında ise çok daha lezzetli olur. Ben pratiklik bakımından hazır yufkayı tercih ediyorum.
MALZEMELERİ:
4 tane hazır yufka
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
300 gr. dana kıyma
1 tane soğan
Maydanoz
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Pul biber (isterseniz koymayabilirsiniz.)
ÜZERİNE:
Çörekotu veya susam
kiymali gul boregi
YAPILIŞI:


Sponsorlu Bağlantılar



Tavamızın içerisine biraz sıvıyağ koyuyoruz ve incecik doğradığımız soğanlarımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Ardından kıymamızı ilave edip, kavurma işlemine devam ediyoruz. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.

Altı kapalı iken incecik kıyılmış maydanozu ilave edip, harcımızı harmanlıyoruz. Soğuması için bir kenara ayırıyoruz. Bir çorba kasesine süt, yağ ve yumurta koyarak iyice çırpıyoruz. Yufkalarımızı üst üste koyduktan sonra dört eşit parçaya bölüyoruz.

Her bir parçaya hazırlamış olduğumuz karışımdan sürüyoruz ve geniş taraflarına harcımızı ekliyoruz. Sararak rulo haline getiriyoruz.

Kendi etrafında da doluyoruz ve gül şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize böreklerimizi diziyoruz.

Üzerlerine sütlü karışımdan sürüp, susam veya çörekotu serpiyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.