Püreli Soslu Köfte Tarifi

16.04.2023
1.660
Püreli Soslu Köfte Tarifi

Püreli Soslu Köfte, yapılışı oldukça pratik ve çok da lezzetli olan bir ana yemek. Püre de, köfte de birbirlerine çok yakışıyorlar. Ayrıca sosu da şahane oluyor. Mutlaka denemelisiniz.

Püreli Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler:

  • 400 gr. dana kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
    Sosu İçin;
  • 2 tane domates
  • 1 tane küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
    Püre İçin;
  • 3 tane patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
püreli soslu kofte

Püreli Soslu Köfte Tarifi Yapılışı:

Öncelikle köftelerimizi hazırlıyoruz. Bunun için kıymamızı karıştırma kabına alıyoruz. İçine soğanımızı rendeliyoruz. Ardından yumurta ve galeta ununu da ekliyoruz. Bu arada galeta unu yoksa iki dilim kadar bayat ekmek içi de ufalayabilirsiniz. Sonrasında sevdiğimiz miktarlarda tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.

Güzelce tüm malzemeler birbirlerine geçene kadar yoğuruyoruz ve harcımız hazır olunca küçük parçalar alıp, yuvarlayarak misket köftelerimizi yapıyoruz. Hepsini bir tabağa diziyoruz. Üzerini streç filmle kapatıp, buzdolabına kaldırıyoruz ve yaklaşık yarım saat bu şekilde dinlendiriyoruz.


Sponsorlu Bağlantılar



Bu sırada püresi için patateslerimizi haşlıyoruz. Bu aşamada ister kabuklu haşlayıp, sonra soyun, isterseniz de baştan kabuklarını soyup, öyle haşlayın. Yumuşayınca tencereden alıyoruz. Güzelce eziyoruz ve içine tereyağı ve tuz da ekleyip, ezmeye devam ediyoruz. Küçük bir tencereye alıyoruz ve sütü yavaş yavaş eklerken aynı zamanda karıştırıyoruz. Sütümüzü de püreye yedirdikten sonra altını kapatıyoruz.

Sonra köftelerimizi kızartmak için tavaya biraz sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz. Ardından köftelerimizi önlü arkalı kızartıyoruz. Kızaranları havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa çıkarıyoruz.

Tavada kalan yağın üzerine biraz daha yağ ekliyoruz ve küçük küçük doğradığımız soğan ile sarımsağı ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Sonra salçayı da katıp, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Ondan sonra da rendelediğimiz domatesleri ilave ediyoruz ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.

Domateslerimiz suyunu çekince bir çay bardağı kadar sıcak su ilave ediyoruz. Tuzunu da sevdiğimiz miktarda ekleyip, kısık ateşte pişiriyoruz. Hafif suyunu çekince köftelerimizi de ilave ediyoruz ve bir iki dakika daha pişirip, altını kapatıyoruz.

Servis tabağına püremizden koyuyoruz. Onun da üstüne soslu köftelerimizden koyuyoruz ve dilersek ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip, servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

Bu arada bir öneki yazıda verdiğim Muhallebili Sütlaç tarifine de bakmalısınız. Yapılışı kolay, çok lezzetli ve aynı zamanda oldukça da hafif bir tatlı oluyor.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.