Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

11.07.2016
3.860
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Bu sarma çok lezzetli… Vişne harika bir tat katıyor. Hafif mayhoş bir tat oluyor ve sarmaya çok yakışıyor. Üstelik yapılışı da oldukça pratik… Mutlaka bu şekilde yapmanızı tavsiye ediyorum. Özellikle misafir için sarma yapmayı düşünüyorsanız, vişnelisini yapın derim. Hepinize kolay gelsin…

MALZEMELERİ:
400 gr. asma yaprağı
2 bardak pirinç
2 kuru soğan
Yarım bardak zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
Yarım tatlı kaşığı kuru nane
350 gr. vişne
2 bardak vişne suyu
Tuz
visneli yaprak sarma
YAPILIŞI:
Yapraklarımızı bir güzel yıkıyoruz. Ardından tencereye su ile birlikte alıp, haşlıyoruz. Salamura kullanıyorsanız sıcak suda bekletmeniz yeterli olacaktır.

Soğanlarımızı soyuyoruz ve çok küçük olacak şekilde doğruyoruz. Pirincimizi akan suyun altında yıkıyoruz. Süzgecin altından temiz su akana kadar yıkamaya devam ediyoruz.


Sponsorlu Bağlantılar



Tavaya zeytinyağımızı alıyoruz ve dolmalık fıstıklarımızı katıp, kavuruyoruz. Daha sonra soğanımızı da ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz.

Soğanın ardından pirinçlerimizi ilave edip, kavuruyoruz. Daha sonra kuş üzümünü katıyoruz. Birkaç kez çevirdikten sonra nar ekşisi, karabiber, nane, tarçın, yenibaharı ilave ediyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz.

Daha sonra bir bardak vişne suyu, bir bardak normal suyu ve şekerini katıp, pişmesini sağlıyoruz. Yaklaşık beş dakika sonra ocağı kapatıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.

Vişneleri taze kullanıyorsak çekirdeklerini alıyoruz. Asma yapraklarımızın çizgili kısımları size bakacak şekilde tezgaha koyuyoruz ve hazırladığımız harç ile birlikte bir tane vişne koyup, yanlarından toplayarak sarıyoruz.

Tüm malzemeyi bu şekilde bitiriyoruz.

Tenceremizin tabanını asma yaprağı ile kaplıyoruz. Hazırladığımız sarmaları güzelce diziyoruz. Kalan vişnelerimizi de aralarına serpiştiriyoruz.

Kalan vişne suyunu üzerlerine döküyoruz. Sarmaların hizasına gelene kadar da su ile tamamlıyoruz. Üzerlerine tabak koyuyoruz. Tenceremizin kapağını kapatıyoruz.

Ocağımızı kısık ateşte açıyoruz ve kontrollü olarak iç harcımız ve yapraklarımız yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Daha sonra ılık veya sğuk olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.